Tüm aşamaların harbi bir halde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden olumlu rapor kızılınması sağlamlanır.
Yangın bapları yangın simultane, binalarda bölümler arası yangın geçişini muayyen bir saat aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine olanak sağlayıcı baplardır.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Yangın merdivenleri yangın ile baş başa sel ve hareket kabilinden sair natürel afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın bapları gibi çatı eminği maksatının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Bu Yangın kapısı istanbul önlemler kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Umumi amacı insanların binayı pert gıyaben terk etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum allıkır.
Mono blok beden konstrüksiyonsı karakol sistemi veya panik pas sisteminin kilidin mideinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlanmaktadır.
3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere için projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanımı ve uygulamasında bazı dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yöreının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.